Mehmetçik, 1296. Sk. No:4А, Denizli /Pamukkale

Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Sistem yöneticisi kimdir?

 

 

Teknolojik ilerleme çağında, gerçek bir makineler çağında yaşıyoruz. Günümüzde bilgisayarsız en küçük şirketi bile hayal etmek imkansızdır. İşletmelerin yöneticileri, muhasebe bölümünde, şeflerin ofislerinde ve ayrıca birçok sıradan çalışanın iş yerlerinde bilgisayarları vardır. 

Kurumsal posta, bir banka veya bir pazar, haberler, modern bir iş gücünün tüm bu faydaları, bugün oldukça acımasız bir iş dünyasında hayatta kalmaya yardımcı oluyor. Ancak tüm bunların birlikte çalışmasını nasıl sağlarsınız? Ve çalışanlarınızın çalışma saatlerinde Vkontakte ve Odnoklassniki'de oturmamasını, işlerini yapmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Ve iş bilgisayarlarında depolanan gizli bilgiler bilgisayar korsanlarından nasıl korunur? "Sistem yöneticisi" mesleği bu sorunları çözmek içindir. 

Bir sistem yöneticisi, görevleri tüm bilgisayar ekipmanı, ağlar ve yazılım filosunun düzenli çalışmasını sağlamayı içeren bir çalışandır ve sistem yöneticisi ayrıca kuruluşta bilgi güvenliğini de sağlar. Sistem yöneticisinin kişileri genellikle basitçe "admin" veya "sysadmin" olarak adlandırılır. 

 

Sistem yöneticisinin sorumlulukları 

Sistem yöneticisinin temel sorumluluğu, bilgisayar ekipmanının doğru ve istikrarlı çalışmasını sağlamaktır. 

Bu aşamada, aşağıdaki gibi çalışmalar yapılabilir: 

- bilgisayarların kurulumu, yapılandırılması ve bazen satın alınması 

- PC'ler için bileşenlerin yanı sıra yazıcılar ve tarayıcılar gibi çevresel aygıtların kurulumu, yapılandırılması ve satın alınması. 

Bu aşamada, temel görevlerden biri, çalışanların ayaklarıyla fişleri çekmemesi için bilgisayar iletişimini yetkin bir şekilde yönlendirmektir. 

İşin en çok zaman alan kısmı uygulamaları kurmak ve bu programların istikrarlı, güvenilir çalışmasını sağlamak. Yazılım farklı olabilir, bu zaten kuruluşun özelliklerine bağlıdır. Bunlar, Excel ve Word gibi sıradan Microsoft programları ve ORACLE DBMS, muhasebe programları ve  daha fazlası olabilir. 

Birçok sistem yöneticisi, yazılımın işleyişinde insan faktörünün önemli olduğunu bilir. Çünkü genellikle çalışanların sistem yöneticisine şikayetleri "yanlış yere tıkladıktan sonra bir yerlerde her şey kayboldu" sözleriyle başlar. Uygulamaların çalışmasını senkronize etmek ve çalışanların eylemlerine karşı doğru korumayı ayarlamak, bir sistem yöneticisinin işinin yarısıdır. 

Ayrıca, sistem yöneticinizin program erişim ayarlarını doğru şekilde ayarlayabilmesi gerekir. Çalışanların her biri yalnızca kendi bilgisayarlarını açmalı, profillerine girmeli, yalnızca şirketteki statüsüne göre erişmesi gereken uygulamaları çalıştırmalıdır. 

Sistem yöneticisi mesleğinin özellikleri 

Sistem yöneticisi şirkette çok önemli bir figür, satranç oyunundaki at gibidir. Evet, en önemli kişi değil ama onsuz da yapamazsınız. Ofis bilgisayarlarının mutlak hükümdarı olmak için genellikle sistem yöneticisi kurslarını tamamlamak yeterlidir - sonuçta bilgisayarlar bozulabilir ve yalnızca sıradan çalışanlar için değil, yöneticiler için de 

 

Mesleğin avantajları 

Bir sistem yöneticisinin çalışmasının en önemli avantajlarından biri, neredeyse tamamen bağımsızlığı olarak adlandırılabilir – bir şirkette, yönetici seviyesinde PC'yi anlayabilecek ve çalışmalarını kontrol edebilecek birini bulmak neredeyse imkansızdır. Yöneticinin şirketin gerçek bir «sanal yöneticisi» olduğunu söyleyebiliriz. Birçok yönetici, iş ekipmanlarını yapılandırarak ve çalışanlara gerekli talimatları vererek, iş günlerini sosyal ağlarda veya çevrimiçi oyunlarda geçirir. Bir başka artı da var – üstlerin ve üst yönetimin teknik cihazlarıyla ilgili sorunların çözümü mükemmel bağlantılar sağlıyor ve kariyer basamaklarını ilerletmede yardımcı oluyor. 

İyi bir artı, sistem yöneticilerinin evrak işlerinin diğer çalışanlardan çok daha az olması gerçeğidir. Ayın veya yılın sonunda, bölüm başkanları ve astları raporlar yazıyor, özetliyor ve hesapları özetliyor. Sistem yöneticilerinin bunları hiçbir şey yapmasına gerek yoktur. 

Bir diğer şüphesiz avantaj, sistem yöneticilerinin yüksek maaşlarıdır. "job.ru" internet kaynağına göre, şirketin sistem yöneticilerine 1.200 ila 3.000 dolar arasında ödeme yapılıyor. Çok iyi para. 

Özellikleri 

İyi bir sistem yöneticisinin sahip olması gereken özellikler nelerdir? 

Her şeyden önce, sistem yöneticisinin mükemmel teknik eğitime ihtiyacı olmayacaktır. Sistem biriminin ne olduğunu ve monitörün ne olduğunu bilseniz bile, işletim sistemini nasıl yeniden kuracağınızı biliyorsanız, bu yeterli olmayacaktır. En iyi seçenek, sistem yöneticilerinin kurslarını bitirmektir, bu konuda Nova Akademisi'nin uzmanları size yardımcı olacaktır. 

İyi bir sistem yöneticisinin ingilizce bilgiside de zarar vermeyecektir, dil bilgisinin temelden daha yüksek bir seviyede olması daha iyidir.                                                                                                               

Dikkat!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler