Mehmetçik, 1296. Sk. No:4А, Denizli /Pamukkale

Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Robotik ile ilgili her şey: Bu disiplinin neden erken çocukluktan beri meşgul olması gerekiyor?

Robotik, bilim adamlarının ve mühendislerin cesur fikirlerini hayata geçirmenin imkansız olduğu, talep edilen bir uygulamalı disiplindir. Çocukları bu alana dahil etmek, başarılı bir kişiliğin gelişmesine izin verir. 

İlkokul gruplarındaki pratik derslerde, öğrenciler hazır tasarımcılar üzerinde robotlar üretmeye başlarlar. Deneyimli öğretmenlerle yapılan dersler eğlenceli bir şekilde gerçekleşir. 
Aynı zamanda öğrenme hedefleri çok daha geniştir ve sadece mekanik tasarımı değil, programlamayı ve elektroniği de etkilemektedir. Edinilen beceriler, gelecekte talep edilen, yüksek ücretli bir meslek edinmeyi mümkün kılar 

 
Robotik öğrencileri nasıl değiştirir? 
 
Robotların tasarımı birçok disiplini içeren bir endüstridir ve çocuklarla çalışırken de aktif olarak kullanılırlar. Doğru bir şekilde inşa edilmiş bir öğrenme tekniği, çocuklarda sorumluluk, disiplin, belirlenen hedeflere ulaşma yeteneği, takım halinde çalışma gibi niteliklerin geliştirilmesini mümkün kılar. 

 
Ek olarak, inşaat şunları sağlar: 

- yaratıcı düşünme, iletişim kurma, bağımsız olma becerisi, 

- uzayda yönelim anlayışı, 

- ince motor becerilerin, konuşmanın, hafızanın gelişimi, 

- çevre vizyonu, 

- başkalarının çalışmalarına saygı. 

 
Eğitim robotiği nedir? 
 
Bu yön, çocukların teknolojideki yeteneklerini öğrenme fırsatı sunar. Eğitim robotları, uygulamalı bilimler bilgisinin temelidir. Çalışması, okul öncesi çocuklardan lise öğrencilerine kadar farklı yaşlardaki çocuklar için enteresan olacaktır. Hem okul müfredatı çerçevesinde hem de okul saatleri dışında incelenir. Bu disiplin, kendi elleriyle bir şeyler yapmaktan hoşlanan veya bilgisayar konusunda ciddi tutkulu olan öğrencilerin ilgisini çekecektir. 

 
Bu disiplin çocuklarda hangi yetenekleri geliştirir: 

- bilgisayarla çalışmanın temelleri, 

- Matematiksel okuryazarlık, 

- mekanizmalarla çalışma, 

- yapıların tasarımı, 

- ingilizce bilgisi. 
 
Eğitim robotiğinde eğitimin kalitesi, eğitimcilerin deneyimine, profesyonelliğine ve sınıfların yapıldığı birliğin donatılmasına bağlıdır. 
 
Çocuk robotiği ile profesyonel arasındaki temel farklar nelerdir? 
 
Robotikte çocukların bu konuyu incelemesi ve anlaması önemlidir ve profesyoneller kendilerine verilen görevleri zaten çözmektedir. Çocuklara bu disiplini öğretmek için basit eylemlerle başlamanız gerekir. Onlara robotun nasıl döndüğünü, nasıl ileri geri hareket ettiğini açıklayın, motorlarla ilgilenme fırsatı verin. Gelecekte, yeni başlayanlar deneyimli uzmanlar olacak ve bağımsız olarak teknik sistemler oluşturabilecekler. 

 
Robotik öğrenmeye başlamak için en uygun yaş kaçtır? 
 
Robotik erken yaşlardan itibaren öğretilmelidir. Öğrenmeye dört yaşında başlamak en iyisidir, bu yaşta çocuklar soyutlama anlayışı, algoritma ekleme ve diyagram çizme becerisi geliştirirler. Üstelik tüm bu yetenekler evde kolayca geliştirilebilir, bunun için bir mekanik tasarımcıya ihtiyacınız var. Matematiğe mümkün olduğunca aktif bir şekilde katılmak önemlidir - bu, dernekte öğrenmeyi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. 

On yaşından itibaren çocuklar programlamayı öğrenmeye başlar. Dernekte onlara sadece makineler ve mekanizmalar teorisini açıklamaya değil, aynı zamanda robotların nasıl tasarlanacağını da göstermeye başlarlar. 
Farklı yaşlar için ayrı bir eğitim programının geliştirildiği ve başarılı bir şekilde yürütüldüğü belirtilmelidir. Çocukların gelişiminin özellikleri dikkate alınarak yapılır. 

 
Eğitiminizde hangi tasarımcıları tercih edersiniz? 
 
Türkçe ve yabancı tasarımcılar eğitim için uygundur, karmaşıklıkları çocukların yaşına bağlıdır. 
6 yaşındaki çocuklarla sınıflar en iyi şekilde Lego kullanılarak yapılır. İçinde birçok farklı parlak ayrıntı var. Fischertechnik de mükemmeldir, çünkü kabloları, fişleri vardır ve bu zaten gerçek programlamaya mümkün olduğunca yakındır. 14 yaşındakiler için, temel programlama becerileri kazandıran yapıcılar edinmek için görevi karmaşıklaştırmak gerekir. Raspberry, TRIK tercih etmek en iyisidir. 
 
Robotik ile ilgili mesleklere dikkat edin 
 
Robotik eğitimi, bir çocuğun meslek edinmesi için güçlü ve sağlam bir temeldir. Yüksek öğretim kurumlarında robot tasarımı ile ilgili birçok uzmanlık bulunmaktadır. 
 
İşte bazı uzmanlık alanları: 
- Bir robot teknisyeni sadece teknik sistemler değil, aynı zamanda robotlar da yaratır. Tasarım becerisinin gerekli olduğu herhangi bir organizasyonda talep görmektedir. Uzmanlar uzay alanında, tıpta, sanayide, askeri alanda talep görüyor. 
- Çocuk teknolojisinin tasarımcısı, oyunların icadında, programlanabilir robotlara dayanan cihazların yaratılmasında yer almaktadır. 
- Ev robotu tasarımcısı ev için «akıllı teknolojiyi» icat ediyor. Robotlar her şeyi yapabilir: bakıcı olarak hareket ederler ve temizlik yaparlar - elektrikli süpürgeler, hatta bahçıvanlar, temizleyiciler olabilirler. 
- Noro interface tasarımcısı, operatöre robotun eylemlerini tam olarak yönetme olanağı veren sistemler geliştirmekle meşguldür. Yani, yapay zekadan sorumludurlar 

 

Merhaba!
Denizli şehrinde Haziran 2024'te akademi açılışı! Uluslararası IT eğitimi alın!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler